Nora Henriksson, Nordisk Film & TV

"Åsa håller boxpass med otroligt hög teknisk nivå. Även i fysträningen kör hon unika, tuffa och roliga övningar från sin långa karriär, riktig boxningsträning helt enkelt. Hennes humor och driv gör att tiden går fort, däremot så känns det som ingenting annat i kroppen dagen efter..."

Solveig Oscarsson,

Nora kommun

"Kul och annorlunda träning mot vad jag gjort tidigare. Känner mig så nöjd efter varje träningspass. Åsa peppar och uppmuntrar oss till att ta i det där lilla extra. En kanonbra träningsform."

Tomas Borgå,
Stark Magasin

"Det blir riktigt avancerad, och fantastiskt rolig, personlig träning. Detta är Åsas gebit. Hon är, alltjämt, ett äkta proffs."

Anna Lindberg, Simhopplandslaget

"Precis som i simhoppning handlar det mycket om snabbhet och muskelkontroll, att ta i och inte göra det på fel sätt. Det var första gången jag provade på boxning 'på riktigt'. Jättekul!"

01

OM CAMP SANDELL

Camp Sandell erbjuder kompletta konferenslösningar med fokus på personlig utveckling och funktionell träning med världsmästaren och författaren Åsa Sandell i fantastisk miljö. En upplevelse i toppklass, där konferensarbete och föreläsning kan varvas med fysisk aktivitet och skön avkoppling. Välmående för såväl kropp som själ helt enkelt.

 

Men först lite bakgrund: 28 år gammal började Åsa träna boxning ”för motionens skull”. Men hon blev raskt förälskad i sporten och vann inte mindre än fyra SM-guld och ett EM-guld som amatör.

Åsa hann bli 37 innan hon gick sin första proffsmatch (som hon vann), och några år senare mötte hon Laila Ali i en uppmärksammad match i Max Schmeling-Halle i Berlin.

I den vevan bestämde sig Åsa för att lämna jobbet som kulturredaktör på Helsingborgs Dagblad och flytta till New York för att bli bäst i världen. Sagt och gjort – flytten gick till Brooklyn, NYC, och 2007 boxade hon hem ett världsmästarbälte i mellanvikt.

I sin föreläsning pratar Åsa om att blomma sent, om vikten av att ompröva sina

självbilder, om mod och rädsla och om varför hon tog steget in mellan repen.

Numera ligger tävlingshandskarna på hyllan, Kombox i Nora har fått ersätta Gleason's i New York,  och Åsa jobbar vid sidan av författande, föreläsningar och diverse TV-framträdanden som engagerad och inspirerande tränare.  Hon lär ut teknik och plockar fram boxaren i såväl elitmotionären som soffpotatisen i det lilla boxningsgymmet Kombox.

 

Den mer fysiska delen av Camp Sandell bjuder på roliga parövningar, slag mot mittsar och sandsäckar samt styrketräning med bland annat medicinbollar. Boxningsträning sätter hela kroppen i rörelse och rymmer allt: kondition, koordination, teknik, styrka, explosivitet och inte minst fokus och koncentration. Dessutom är det hur kul som helst!

02

VAD SÄGER FOLK?

INSPIRATION & TRANSPIRATION
Hösten och vintern 2019/20
Kvarteret Bryggeriet, Nora, Bergslagen
 
 

0 3

EXEMPEL PÅ UPPLÄGG

Det finns lite olika varianter på hur ett besök på Camp Sandell kan se ut. Vi tar emot grupper på upp till 25 deltagare, och kan tillhandahålla allt som krävs för att hjälpa dig genomföra en konferens eller en kick-off. Exemplet "Inspiration & transpiration" här nedan är ett lite mindre, mer intimt format. Främst utformat för en grupp om 6 – 8 personer – kanske en arbetsgrupp, en ledningsgrupp, ett kompisgäng? Vi blandar föreläsning med boxningsträning och riktigt, riktigt god mat och dryck.

Kostnaden?

Kr 4.400:- exkl moms (4.800:- inkl moms) /deltagare – inklusive måltider och boende i dubbelrum. Det enda man behöver ha med sig är träningskläder.  

Nedanstående är som sagt bara ett exempel – det går alldeles utmärkt att pussla om, lägga till och dra ifrån. Låt oss bara veta vad du önskar.

DAG 1, 12:00

Välkomstlunch på Bryggerikrogen. Alla deltagare får en t-shirt, Åsas bok "Bakom garden", samt inte minst boxarlindor – ett måste för eftermiddagens övningar.

13:00

Kaffe och föreläsning: Ett boxarliv i tio ronder. Åsa berättar om sin resa, om att det egentligen aldrig är försent att satsa allt.

15:00

2 timmar boxpass på Kombox. Vi slår inte på varandra – utan på mittsar, säckar och lite annat. Koordination, explosivitet och uthållighet står i fokus.

 

19:00

Till kvällen serveras trerättersmiddag på Bryggerikrogen – det klassiska glaset öl/vin/alkoholfritt ingår så klart, och den hågade kan lägga till ett dryckespaket. Till efterrätten kör Åsa ett kulturboxquiz.

DAG 2, 07:30

Åsa leder en Rockyjogg längs Norasjön före frukost – för den som känner sig manad.

10:00

Boxpass på Kombox – som avslutas med att alla (som vill) sparrar en rond mot Åsa.

12:00

Lunch Bryggerikrogen.

 

0 4

SAMARBETSPARTNERS

Det finns ett och annat att säga om våra samarbetspartners också. Sundhetsbolaget hjälper oss tillhandahålla konferenslokaler för upp till 25 personer, och Bryggerikrogen samt Lilla Hotellet har var för sig lyft nivån på mat respektive boende i Nora till nya höjder. Det skulle vi kunna skriva flera spaltmeter om, men nu har det som tur är redan gjorts. Bl a har den internationella food & travel-bloggaren Anders Husa uppmärksammat dem. Om Lilla Hotellet: "It may just be the prettiest house in Nora" – och om Bryggerikrogen: "Wow, places like this makes me happy!" och "Who would have guessed that the minor point on the map, which Nora is, would be the home of such an excellent restaurant?"

(Läs gärna hela hans inlägg här – han beskriver även en del andra Nora-företeelser han blev förtjust i, som fri parkering …)

 
 

Upcoming Events

 • INSPIRATION & TRANSPIRATION
  Hösten och vintern 2019/20
  Kvarteret Bryggeriet, Nora, Bergslagen
  Hösten och vintern 2019/20
  Kvarteret Bryggeriet, Nora, Bergslagen, Prästgatan 27, 713 31 Nora, Sweden
  Varva konfererandet med inspirerande föreläsning, lagom tuff boxningsträning, enastående god mat och mysigt boende!
  Share
 • Camp Sandell på Facebook